VI STE .
POSETILAC NAŠEG WEB SITE-a
.
 
NAMENSKI BROJ ZA DINARSKE UPLATE:
840-1285761-50

NAMENSKI BROJ ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:


NALOG ZA NAPLATU U USD
SWIFT MESSAGE MT 103
FIELD 32A: VALUE DATE – CURRENCY-AMOUNT
FIELD 50K: ORDERING CUSTOMER
FIELD 56A: BKTRUS33
/INTERMEDIARY/
FIELD 57A: /04415465
/ACC.WITH BANK/ NBSRRSBG
FIELD 59: /RS35908504100000891423
(BENEFICIARY) KLINICKO BOLNICKI CENTAR DR DRAGISA
MISOVIC – DEDINJE BEOGRAD
FIELD 70: DETAILS OF PAYMENT

NALOG ZA NAPLATU U EUR
SWIFT MESSAGE MT 103
FIELD 32A: VALUE DATE – CURRENCY-AMOUNT
FIELD 50K: ORDERING CUSTOMER
FIELD 56A: DEUTDEFF
/INTERMEDIARY/
FIELD 57A: /DE20500700100935930800
/ACC.WITH BANK/ NBSRRSBG
FIELD 59: /RS35908504100000891423
(BENEFICIARY) KLINICKO BOLNICKI CENTAR DR DRAGISA
MISOVIC – DEDINJE BEOGRAD
FIELD 70: DETAILS OF PAYMENT
POŽAR U KBC "Dr Dragiša Mišović-Dedinje"


Poštovani,

U noći 24.10.2009. sve televizijske stanice prekinule su svoje programe da bi uživo pustile sliku katastrofalnog požra koji je zahvatio poslednje spratove glavne zgrade KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“. Dramatične slike plamena koji bespovratno guta poslednji sprat bolnice i osvetljava bolničko dvorište  u koje se evakuišu bolesnici obišle su te noći čitav svet. U ovoj dramatičnoj noći iskazala se hrabrost i ljudska solidarnost koji su sprečili da požar uzme i ljudske žrtve. Brzom i organizovanom akcijom u punoj koordinaciji učestvovali su dežurno osoblje i lekari koji su tu noć radili kao i oni koji su odmah došli nakon vesti o nesreći, MUP Srbije - Uprava za vanredne situacije, vatrogasna brigada, Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, sve zdravstvene ustanove Beograda kao i mnogi pojedinci koji su doprineli da se ova velika katastrofa ne pretvori u tragediju.

Svi naši pacijenti medicinski su zbrinuti, evakuisani u druge zdravstvene ustanove bez pogoršanja zdravstvenog stanja i nastavili svoje lečenje. Požrtvovanje svih koji su učestvovali u njihovom spašavanju zaslužuje svaku pohvalu, poštovanje i divljenje. Ovo je još jedna prilika da se najiskrenije zahvalim svima koji su učestvovali u ovom izuzetnom poduhvatu.

Medjutim, katastrofalni požar udario je u samo srce našeg Centra, u deo zgrade u kojoj su smeštene sve vitalne funkcije ove bolnice. U ovom objektu nalaze se operacione sale, sterilizacija, intenzivna nega, koronarna jedinica, pulmološka intenzivna nega, najsavremenija tehnika za dijagnostiku – skener, rendgen, ultrazvuk, laboratorijska dijagnostika i najsavremeniji deo ove bolnice – Centar za endoskopiju po kojem je ova Ustanove široko poznata. Nažalost, u ovoj zgradi nalaze se i kotlarnica, kuhinja i vešeraj bez kojih ni jedna domaćinska kuća ne može da posluje.

Oštećenje vodom nakon gašenja proširilo se na svih osam etaža što je još više povećalo obim štete. Nažalost, ni vreme nam ne ide na ruku, zima sa kišom i snegom su već počeli a objekat još uvek nije zaštićen od daljnih oštećenja zbog padavina kroz urušen krov.

KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“ ima oko 1300 zaposlenih koji godišnje pregledaju više od milion bolesnika, hospitalno leči preko 20 000 pacijenata i uradi više od 10 000 operacija. Bogata tradicija ove Ustanove učinila je da je ovaj Centar jedan od oslonaca beogradskog i srpskog zdravstva. Trenutno je van funkcije jedna polovina kapaciteta što će se sigurno odraziti na celokupni zdravstveni sistem. To je samo jedan od razloga zbog kojih je neophodno pristupiti brzoj i efikasnoj sanaciji i rekonstrukciji ovog nesrećnog giganta, bez obzira na loše vreme i ekonomsku krizu.
Ovo je vreme za velike poduhvate, za velika dela, za velike kompanije, za ljude velikog srca. Pronadjite sebe u ovom vremenu i pomozite da ovaj naš veliki poduhvat uspe i da zajedničkim snagama obnovimo KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje“ i vratimo ga njegovim radnicima i bolesnicima. Sve donacije su dragocene i dobro došle i na njima smo Vam najiskrenije zahvalni.

S poštovanjem,                 
DIREKTOR KBC „DR DRAGIŠA MIŠOVIĆ-DEDINJE“
Prof.dr sci med Radisav Šćepanović

Beograd,
novembar 2009.